recept
Prste da poližeš: Taljatele sa piletinom i pečurkama brzo se spremaju, a još brže smažu
Ukoliko ste ljubitelj italijanske kuhinje, onda će vam se ovaj recept za ukusne taljatele sigurno dopasti
Paste su uvek najjednostavnije rešenje za brz i jednostavan ručak. Dodatak povrća ili mesa, lagan sos i dosta začina učiniće gotovo svaku testeninu ukusnom.
Sastojci:
400 g taljatela
300 g pilećeg belog mesa
450 g pečuraka
1 glavica crnog luka
250 ml pavlake za kuvanje
150 g kačkavalja
so, biber
1 kašičica belog luka u prahu
peršun za dekoraciju
ulje
začini po ukusu
parmezan
Priprema:
Piletinu isecite na kockice, pečurke na listiće, a crni luk na sitno. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite crni luk da se dinsta.
Kada luk postane staklast, dodajte pečurke, piletinu, so, biber, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dinstajte sve zajedno 10 minuta.
Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Kada je gotova testenina, ocedite je od vode, pa dodajte pavlaku za kuvanje i smesu od pečuraka i piletine. Šerpu vratite na ringlu i na tihoj vatri mešajte sve zajedno još pet minuta.
Na kraju dodajte rendani kačkavalj, parzmezan i dekorišite svežim peršunom.
Testeninu služite toplu.
Prijatno!
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!