Prste da poližeš: Taljatele sa piletinom i pečurkama brzo se spremaju, a još brže smažu
Taljatele, Foto: Konstantin Malkov / Alamy / Alamy / Profimedia

recept

Prste da poližeš: Taljatele sa piletinom i pečurkama brzo se spremaju, a još brže smažu

Ukoliko ste ljubitelj italijanske kuhinje, onda će vam se ovaj recept za ukusne taljatele sigurno dopasti

Objavljeno:

Paste su uvek najjednostavnije rešenje za brz i jednostavan ručak. Dodatak povrća ili mesa, lagan sos i dosta začina učiniće gotovo svaku testeninu ukusnom.

Sastojci:

400 g taljatela

300 g pilećeg belog mesa

450 g pečuraka

1 glavica crnog luka

250 ml pavlake za kuvanje

150 g kačkavalja

so, biber

1 kašičica belog luka u prahu

peršun za dekoraciju

ulje

začini po ukusu

parmezan

Taljatele
Taljatelefoto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, pečurke na listiće, a crni luk na sitno. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite crni luk da se dinsta.

Kada luk postane staklast, dodajte pečurke, piletinu, so, biber, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dinstajte sve zajedno 10 minuta.

Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Kada je gotova testenina, ocedite je od vode, pa dodajte pavlaku za kuvanje i smesu od pečuraka i piletine. Šerpu vratite na ringlu i na tihoj vatri mešajte sve zajedno još pet minuta.

Na kraju dodajte rendani kačkavalj, parzmezan i dekorišite svežim peršunom.

Testeninu služite toplu.

Prijatno!

Bonus video:

01:22

JEDAN SASTOJAK PRAVI MAGIJU: Ovako se sprema VRHUNSKA PASTA

Espreso/Ona/M.L.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.